Valley Inn motellissa saatiin taas aamupalaa, suppeampi kuin edellinen, mutta ihan toimiva, paahtoleipää, tuorejuustoa, vohveleita ja jogurttia ja tottakai kahvia. Sioux Fallsista suunnistettiin kohti Badlands -kansallispuistoa. Teija nukahti melkeen heti autoon päätyä uuden, Walmartista osteun matkatyynyn kanssa ja otti tunnin tirsat. Herätessä oli maisemat muuttuneet ihan totaalisesti karummaksi.

IMG_9259.jpgKukkaiseläin :)

IMG_9133.jpgMuutama auringonkukka

IMG_1800.jpgTyhjää on ennen badlandsejäIMG_1889.jpg

Badlandsin sisäänkäynnillä ostettiin passi, jolla pääsee kaikkiin Amerikan kansallispuistoihin ja se on voimassa vuoden, hintaa sillä oli 80$. Badlandsissä käytiin pieni kävelyretki, lämpöä riitti 38 asteen verran ja aurinko paahtoi täysiä menemään. Matkaa kertyi jalan vain alle pari kilometriä, mutta kyllä siinäkin ajassa ehtii useamman vesipullon tyhjentää. Reitille kuului jyrkkä nousu tikapuita pitkin ylös kallion sinämää. Oli aika huikeeta kyllä! Alas tullessa tikkaiden puolat oli kuumuneet niin paljon että Teijalta paloi molemmat kämmenet...Muita haikkailuja ei tehty tällä kertaa, vaikka mahtavia reittejä olisi varmasti löytynyt paljonkin. Ajettiin vain puistossa Badlands loop ja jatkettiin eteenpäin, sillä tuolle päivälle oli vielä paljon muutakin nähtävää ja maileja ajettavana. Tuolla oli muuten aivan älytön määrä moottoripyöräilijöitä liikenteessä, lieko jotkut kokoontumisajot jossakin lähistöllä ollut.

IMG_9228.jpgIMG_9162.jpgIMG_9178.jpgIMG_9188.jpgIMG_9190.jpgTikapuut taivaaseenko?IMG_9206.jpgIMG_9218.jpgIMG_9223.jpgIMG_9263.jpgIMG_9294.jpgIMG_9301.jpgIMG_9230.jpgIMG_9224.jpgIMG_9154.jpgG0049589.jpgIMG_1684.jpgIMG_1672.jpgOli siinä vähän taiteilemistaIMG_1664.jpgVARJOPAIKKA!IMG_1647.jpgG0121998.jpg

Nopeasti kyhätty timelapse ajelusta: https://youtu.be/ragDJFtbWeY

Tienpäällä näkyy aika paljon myös rekkoja ja kaikennäköisiä ihmeellisiäkin ajoneuvoyhdistelmiä. Meillä meinas käydä tosi huono tuuri pariin otteeseen. Yhdestä rekasta puhkesi rengas juuri kun me oltiin ohittamassa sitä, Teija ehti nähdä silmäkulmasta että nyt ei tuo rengas oo ihan terve kun se jo räjähti. Päästiin juuri ja juuri ohi eikä lentelevät kuminpalaset osuneet Infinitiin. Toinen läheltäpiti -tilanne sattui kun rekan kyydissä ollut lasti lähti liikkeelle, ilmeisesti kiinnitys oli pettänyt ja peräpäästä lähti jotain putkenpätkiä hyppimään omia teitään. Juuri ja juuri väistettiin nekin. Meidän takana tullut auto otti homman haltuun ja pysäytti rekan tienviereen. Tuollainen renkaanriekale laittaa kyllä etupuskurin päreiksi jos kohdalle osuu.

Täpäristä tilanteista selvittiin ja saavuttiin Mt Rushmorelle Etelä-Dakotassa. Sisäänpääsy presidenttejä töllistelemään maksoi parkkilipukkeen verran eli 10$. Portilla kysyttiin, että minkä osavaltion kilvissä meidän auto on ja ollaanko armeijan hommissa. Vissiin olis alennusta tippunu sillä. Parkkitilaa löytyi mukavasti ja päästiin ottamaan muutama otos kivinaamoista ennen kun kunnon sadekuuro yllätti kaikki turistit ja hakeuduttiin suojaan kuka minnekin koloon. Yks meidän kameran linsseista (se paras...) alkoi tässä vaiheessa oirehtia pitkää ikäänsä ja oli vähän haasteellista saada sillä enää kuvia mistään. Liekö kastunut ja siitä hermostunut. Aikamme odotettiin, että sede menisi ohi, mutta matkalaisilla on ainainen kiire ja juostiin sitten sateessa tuliaiskrääsäkaupan kautta autolle.

G0139586.jpgIMG_9328.jpgIMG_9351.jpg

Meidän piti vielä käydä Crazy Horse memorialilla, mutta sateen vuoksi jätettiin se välistä ja söpösti uitettuina jatkettiin matkaa kohti Devil's Toweria Crookin piirikunnassa Wyomingissä. Sinne päästiin sisään tuolla vuosipassilla mikä hommattiin Badlandsistä. Auton sai ajaa ihan tornin juurelle. Tornia kiertää asfaltoitu kävelypolku, mutta me käytiin vaan juurella töllistelemässä ja lähdettiin aika pian takaisin autolle, koska päivä oli kääntymässä jo illaksi ja näillä main pimeä iskee tosi nopeasti. Devil's Towerilta ajettiin Buffaloon Wyomingiin nukkumaan Days Inn by Wyndham motelliin. 

G0149604.jpgIMG_9370.jpgIMG_9378.jpg

Mukiinmenevän aamiaisen jälkeen lähdettiin noin kahdeksalta aamulla ajamaan kohti Yellowstonen kansallispuistoa. Oltiin ajamassa jonku pikkukylän läpi, kun meidän takana alkoi poliisiauton valot vilkkua ja eihän siinä auttanut muuta kuin pysähtyä. Vähän jänskätti, että minkälaista pamputusta sieltä on tulossa...Pikkuisin liian raskaalla kaasujalalla Jari oli heti aamutuimaan liikenteessä, mutta onneksi mukava poliisisetä päästi meidät jatkamaan varoituksella tarkistettuaan meidän molempien ajokortit ja passit. Tähän varmaan auttaa se, että on ulkomaalainen. Vähän herätti ihmetystä poliisissa ja myös meissä se, että tietokannasta oli näkynyt että Infinityn vakuutukset/rekisterijutut tms. olis menneet umpeen kesäkuussa. Kuitenkin jotkut tarrat olivat uudet ja voimassa, joten poliisi epäili, että tietokanta oli vain jotenkin jäänyt päivittämättä. Kehotti kuitenkin meitä olemaan yhteydessä Budgettiin ja selvittämään asian. Meidän piti jokatapuksessa poiketa Budgetissa jossain vaiheessa ja todennäköisesti vaihtaa auto, koska Infinity ilmoittaa meille jatkuvasti, että öljynvaihto on ajankohtainen ja renkaat tarvitsevat jonkin sorti huoltoa. Päätettiin siis tehdä se pikaisesti Codyssä, vähän ennen Yellowstonea. Auto on myös todella likainen sisältä ja päältä. Olisi kiva saada "uusi" auto =)

Valokuva%20henkilo%CC%88lta%CC%88%20Jari

Kaasuteltiin varovarovasti Codyn lentokentälle ja Budgetin pisteelle. Siellä kuitenkin sanoivat, ettei niillä ole meille antaa oikeantasoista luxusmenopeliä ja meidän pitäisi ajaa johonkin muualle. Päätettiin sitten ajaa ensin Yellowstone -kierros pois alta ja etsiä sitten seuraava mahdollinen Budget. 

Maisemat alkoivat taas parantumaan ja Teijakin voivotteli että taitaa jäädä päiväunet ottamatta ;)

Yellowstoneen päästiin taas sisälle meidän passilla. Ajettiin pitkähkö reitti Yellowstonen ympäri ja siinä meni aikalailla koko pävä. Ei myöskään oltu ihan yksin liikenteessä, turisteja riitti riesaksi asti. Maisemat oli kyllä aivan mahtavat! Kanjoneita, Yellowstone joki, kuumia lähteitä ja geyshirejä ja ihanaa kananmunan tuoksua!=D Harmi vaan kun tosiaan se meidän yksi kameran linssi temppuili ihan jatkuvalla syötölla ja Teija oli ainakin ihan viittä vaille valmis heittämään rotkoon koko hökötyksen...

IMG_2006.jpgIMG_2024.jpgIMG_2034.jpgIMG_2056.jpgIMG_2077.jpgKuumasta lähteestä tulee aika kuumaa höyryä, ei palellu vaikka tuuli ihan sikana.IMG_2083.jpgIMG_2085.jpg

Yellowstonessa oli aikamoinen tuuli. Kaikissa paikoissa varoitettiin ettei kannata ottaa esimerkiksi hattuja messiin kun ne lähtee helposti lentoon. Paljon niitä lippalakkeja ja muuta kamaa äkyikin tuolla happojen seassa, niitä kun ei sieltä enää takaisin voi noutaa.

IMG_2087.jpgHattuja ja lakkeja

IMG_2091.jpgIMG_2110.jpgKanadanhirvi vasoinen

IMG_9455.jpgIMG_9451.jpgVärithän tuolla on aivan mahtavia!IMG_9414.jpgIMG_9421.jpgIMG_9445.jpgIMG_20180803_190452.jpgG0159635.jpgIMG_1997.jpgIMG_1979.jpgAika karua maisemaa monin paikoinIMG_1976.jpg

IMG_1956.jpg

IMG_1972.jpgMaaoravaIMG_1702.jpgBambi <3IMG_1927.jpgBiisoni

Yellowstonen suosituin nähtävyys, Old Faithful geyshirin purkaus jäi meiltä näkemättä sillä kun päästiin paraatipaikalle sitä katselemaan se oli juuri purkautunut ja seuraavaan purkaukseen olisi ollut yli tunti. Meillä oli vielä ajomatkaa jäljellä ja kello alkoi olla jo paljon joten ei jääty odottelemaan.

IMG_20180803_194413.jpgOld Faithful, tässä vaiheessa vaan höyryävä kuoppa

Meillä ei ollut varattuna yöpaikkaa mistään, mutta oltiin ajateltu jäädä Jacksoniin, Wyomingiin, noin 90 mailia Yellowstonesta. Netistä majapaikkoja katsellessa alkoi valumaan kylmä hiki, sillä halvinkin paikka Jacksonissa maksoi yli 200€ + verot! Ajateltiin ensin, että ajetaan pidemmälle ja etsitään vähän halvempi paikka, mutta Jakcsoniin tultaessa alkoi väsy jo oikeasti painaa ja päädyttiin lennosta tienvarressa olevaan Flat Creek Inn -motelliin. Tämäkin rokotti lompakkoa 250$, ihan hirveitä hintoja, mutta minkäs teet. Tähän hintaan olis luullut kuuluvan aamupalan mutta ei...

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202018-8-5%20kell